Bezglutenowy bakłażan „nawinie”

bezglutenowy bakłażan nawinie

Przepis na zapiekany, bezglutenowy bakłażan z praktycznie dowolnymi dodatkami.

Składniki:
1 duży bakłażan
….
I co tam akurat mamy pod ręką,  tutaj użyłam:
pokrojoną na małe kawałeczki wędlinę
pokrojoną w kostkę cebulę
zioła suszone
tarta mozzarella

Bakłażan kroimy w grube plastry i posypujemy solą. Czekamy tak do 15 minut, po czym ścieramy wodę wydostającą się z plastrów ręcznikiem papierowym. Na plastrach układamy wędlinę, cebulę, posypujemy ziołami i serem.
Pieczemy max. 15 minut w 200 st. z termoobiegiem (lub kilka minut dłużej bez termoobiegu).

Miałam tu napisać, z czym to podać, ale nie wiem 🙂 daje radę jako samodzielne danie na kolację. Właśnie pochłaniam i popijam różowym winem 🙂
Polecam!

Może Ci się również spodoba